Ври и кипи! Румен Радев с гневни думи срещу Европа: Вместо солидарност, получаваме цинизъм!

румен радев

Президентът Румен Радев излезе с остър коментар по повод отказа на Нидерландия да гласува за членството ни в Шенген. По-рано в петък премиерът Марк Рюте обяви, че е съгласен Румъния и Хърватия да бъдат приети, но не и нашата страна, предава standartnews.com.

„Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50€. Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!“, написа в петък малко преди полунощ във фейсбук българският държавен глава.

В късния следобед от президенството разпространиха прессъобщение, че Радев е провел телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер. Както стана ясно, и Виена има резерви за приема ни в Шенген.

„Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява на безпрецедентния миграционен натиск по границата“ е заявил президентът на австрийския канцлер.

Държавният глава е отбелязал, че напливът на мигранти към България се е увеличил многократно в сравнение с миналата година. „Независимо от натовареността и изтощението на служителите, които охраняват границата, те се справят с овладяването на непрестанния натиск.

За да се противодейства на потока, държавата е изпратила подпомагащи патрули и технически средства, командировани са допълнително служители на реда, както и български военнослужещи“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ