Гръм! Лидерът от ГЕРБ-СДС Румен Христов каза кой ще управлява държавата: Ще има изненади!

румен христов

„ГЕРБ-СДС е много сериозна формация. Даваме си сметка каква отговорна задача има пред нас. Ние ще бъдем категорично готови с правителство и с министър-председател. Обсъдени са имената и състава на правителството, но нека да изчакаме понеделник“, каза лидерът от ГЕРБ-СДС Румен Христов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той заяви, че има договорка да не се коментират имената и уточни, че това правителство ще бъде внесено в пленарната зала и ще се направи всичко възможно с излагането на програмата да привлекат гласове, които да го подкрепят.

„Ще има изненади. Шарено ще бъде правителството, но с доминиращи представители на ГЕРБ-СДС. Ние имаме ангажимент към нашите избиратели и след като сме първа политическа сила, трябва да направим всичко възможно за сформиране на правителство, иначе вариантите са ясни. Ако ние не успеем да съставим правителство, няма да дадем подкрепа на вторите“, каза още Христов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е скептичен по отношение на третия вариант. Гостът коментира, че партията смята да търси подкрепа на програма и политики.

„Надяваме се на съвестта на народните представители, а не на партийните сметки. Така е прието и по света – първата политическа формация да понесе отговорността. Даваме си сметка, че ако съставим правителство в този тежък момент, ще инкасираме загуба, недоволство. Но вотът на избирателите ни задължава да направим този опит“, подчерта Христов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ