Българският спорт е в траур! Почина един от най-обичаните треньори – легендата Илиан Илиев

илиан илиев

Прочутият треньор по вдигане на тежести Илиан Илиев внезапно почина. Наставникът на водещия клуб „Старт“ – Червен Бряг, си отиде на 57 годишна възраст, съобщиха от Българската федерация по вдигане на тежести.

Илиев е откривател и личен треньор на обещаващия ни талант Карлос Насар. Последният е актуален световен шампион за мъже, като в момента 18-годишният ни тежкоатлет е в последната фаза на подготовката си за шампионата в Богота, Колумбия (5-16 декември).

Илиев дълги години тренира и се състезава в Червен бряг – между 1978-а и 1984 година. След това защитава цветовете на Академик Сф.

След завършване на образованието си става треньор в СКВТ „Старт“, където през последните си години подготви редица деца и юноши от този край на България.

Освен Насар, Илиев е личен наставник на юношеските ни национали Ангел Георгиев, Мартин Тошев, Захари Венков и много други.

За 2021 година Илиев беше избран за Треньор №1 по вдигане на тежести на България. Той е баща не две деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ