Лорер тотално полудя. Обвини Румен Радев и хартиената бюлетина за провала за… Шенген

даниел лорер кирил петков

„Хартиената бюлетина ни костваше Шенген. Нидерландският външен министър ни каза в прав текст на цялото българско общество „тук имате проблем с корупцията и с правосъдието”. Това мнение изрази пред Нова телевизия Даниел Лорер от „Продължаваме промяната”.

Според него Народното събрание цяла седмица се е занимавало с Изборния кодекс, вместо да бори корупцията.

Лорер обвини Румен Радев, че умишлено бави връчването на мандата, като так е дал възможност да бъде прието връщането на смесеното гласуване. Все пак депутатът от ПП се надява президентът да наложи вето на промените в Изборния кодекс.

Той коментира и шансовете за съставяне на кабинет. „Мисля, че е амбициозно за колегите от ГЕРБ да направят правителство с първия мандат. Но шансовете с третия това да се случи, са изключително сериозни. Ние дадохме ясен сигнал при какви условия бихме предложили собствено правителство на малцинството с ДБ. Но понеже хартиената бюлетина беше гласувана – ние няма да предложим кабинет на втори мандат”, подчерта Лорер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ