Скандална версия! Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа? Тя е пионка на кампания

диана димитрова

Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа и няма нищо общо със справедливостта, насилието и прочее. Това стана ясно от несвързаното ѝ интервю по бТВ, което трябваше да бъде нещо като манифест на новопръкналото се движение me too на родна почва. Понеже актрисата е слаба, основните опорни точки в този манифест бяха издекламирани без контекст и несръчно, което издаде и замисъла.

На въпроса защо сега, жената си каза в прав текст, че е лице на кампания. Преди години Димитрова не е подала жалба в полицията, нито си е извадила медицинско свидетелство, което би било напълно логично с оглед на справедливостта и съдебните процедури. Този случай се вади сега, защото в него има замесено известно име, за да привлече медийното внимание.

И това не е просто буквално подражание на американските ексцесии след Харви Уайнстийн. В последните месеци Европейската комисия и останалите европейски институции отпуснаха огромни средства под претекст за борба с домашното насилие, а всъщност за пропаганда на джендър идеологията. В последните месеци имаше и нова резолюция на ЕП, която с императивен тон подкани всички европейски страни да приемат Истанбулската конвенция. В речта на новоизбрания председател на ПЕС Стефан Льовен, която произнесе в Берлин преди два месеца, приемането на Истанбулската конвенция от всички страни членки на ЕС бе посочено като основен приоритет.

Очевидно е, че натискът се засилва, а по интензивните публикации в определени медии се вижда, че и парите са започнали да пристигат. Слабата актриса, която са избрали за лице на този натиск, е пионка в големия план и нейните изпълнения трябва да се гледат единствено в тази светлина. Сълзливите истории в медиите са средство за прокарването на съвсем различни от справедливостта цели. А за да има справедливост в конкретния случай, ще трябва да чуем и другата страна. Както и какво е провокирало това отношение. Това, което съм чул по този казус, е потресаващо и слабата актриса трябва да е доволна, че се е разминала леко (ако ще си говорим с недомлъвки).

Новината за мен тук е, че Истанбулската конвенция се завръща с нова сила, по-агресивно и по-лукаво отпреди, защото ще ни приложат всички отвратителни образци на пошлата американска медийна вулгарност, паразитираща върху късосъединителните емоции на публиката, вманиачено занимавана от същите медии само с долницата на човека и разпалваща най-отвратителните инстинкти без грам критичност към поднесените сюжети и никакъв интерес към истината.

С две думи – няма мърдане. Боя се, че сме заклещени, но се надявам, че здравият български скепсис този път ще се прояви за добро.

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ