„Молех се камионът да не ме удари“: Рязаха ламарини, за да вадят хора след верижния удар в София

катастрофа

Верижна катастрофа блокира Околовръстното шосе на София тази сутрин. По чудо няма жертви и тежко пострадали, но пожарникари са помагали на хора, заклещени в колите си. Инцидентът се случва в час пик, което доведе до километрични задръствания, предава Bulgaria ON AIR.

Малко преди отбивката за „Симеоновско шосе“ червен камион удря друг. А според очевидци това се е случило заради несъобразена скорост. Камионите се удрят в десет коли. Някои от автомобилите са спрели заради задръстване, други обаче се движат в най-лявата лента.

„Обърнах се и видях как към мен идват огромен камион. Молех се да не ме удари отзад. Добре, че имаше две коли, които обраха удара и нямам толкова големи щети, аз съм добре, всички са добре“, сподели шофьорът Божидар.

„Само видяхме как жълтият камион се обърна. Нищо друго. Преди това шумове, спирачки и ни блъснаха отзад. Дори бяхме спрели в задръстване“, обясни друг шофьор.

На мястото пристигат няколко пожарни екипа, полицаи и спешни медици. Налага се да режат ламарини, за да освободят шофьора на единия камион.

„Хората започнаха да слизат, имаше няколко човека с кръв по главата. Обадих се на 112, за да им кажа какво се е случило. Всички сме в шок. И вие да видите камион да идва към вас – и вие ще се уплашите“, допълни Божидар.

Жертви няма. Част от пострадалите са транспортирани към лечебни заведения.

„Пострадалите към настоящия момент са трима. Те са транспортирани до болнично заведение, още не знаем какво им е състоянието. Има още двама леко пострадали, които са прегледани, но не са транспортирани, тъй като нямат наранявания“, заяви инспектор Иво Биков от „Пътна полиция“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ