Огромен скандал! БСП изхвърли от партията единствения си кмет в София, обвиненията са тежки

7 Dni Bulgaria06.12.2022
12

Ръководството на БСП „Изгрев” в столицата изключи районния кмет д-р Делян Георгиев. Под негово ръководство са трите столични квартала „Изгрев”, „Изток” и „Дианабад”.

„Вчера БСП „Изгрев” реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията „сваля политическо доверие” от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на „независима политика на всички нива”, недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики”, съобщи самият Георгиев във Фейсбук страницата  си.

Според него „в дискусиите се изтъква, че много хора с „дясна политическа ориентация” заемат ръководни позиции в общината и реално „БСП не управлява”.

„Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район „Изгрев” управляват хората на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад”, не партийни централи и номенклатурни безполезници. Политиката, която водя от самото начало на мандата е свободна, независима, професионална и насочена единствено към добруването на жителите на нашия район. Аз не съм „професионален политик” а един от онези, които наричаме „Изгрев” наш дом. Затова, оценки за работата си приемам само от тях – моите съкварталци. Другото е вятър…”, каза още д-р Делян Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ