Първан, който се напи с Киро докато арестуваха Бойко, се пеняви от яд: Подценявате Петков!

7 Dni Bulgaria06.12.2022
първан симеонов

„Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да покаже ГЕРБ с човешко лице. За да излязат от изолацията. Още преди 4-5 месеца казах, че това ще бъде играта – не толкова да се състави правителство, колкото да не изглеждаме виновни, ако все пак се отиде на избори“. Това каза пред БНР Първан Симеонов, „Галъп Интернешънъл“, станал известен като личен политолог на Кирил Петков и човекът, който си пиеше уискито с премиера, докато той и Бойко Рашков арестуваха Бойко Борисов..

И прогнозира, че Кирил Петков и Асен Василев, „които са комбинативни и подценени“, ще направят подобен ход.

„Това е един мач, в който топката се разменя между двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха непредизвикана грешка – прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на БСП и ДПС, а и повярваха в собствената си пропаганда. Така се наредиха на грешната страна на историята“.
Социологът посочи и сериозен проблем – личностите в политиката развиват болезнен нарцисизъм:

„БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред… Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира“.

По думите му президентът е в ситуация – „както се харесваше на всички, има опасност да остане равно отдалечен от всички“:

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ