Депутатите на ГЕРБ окончателно отказаха да изпълнят заръка на Борисов: Не, не подкрепяме!

Бойко Борисов, Даниел Митов

Няма да подкрепим вето на президента върху промените в Изборния кодекс. Toй беше приет след многочасови и многодневни дебати. Отговорихме на призива на нашите избиратели и възстановихме справедливостта в изборния процес. Това обяви Даниел Митов от ГЕРБ, нищо, че Бойко Борисов вчера призова за обратното.

Той нарече фантазия твърденията на Стоян Михалев, че Борисов се е срещал неформално с Ердоган.

„Нямаме причина да подкрепяме вето. При оспорване на изборни резултати машинният протокол може да бъде използван за сверяване. Хартиената бюлетина е имала своите проблеми, които сме решили със законодателни промени. С добри правила от ЦИК за броене на хартиените бюлетини и по-спокоен процес може да си проведем нормални избори, така че да няма съмнения във вота“, смята Митев.

По думите му честните избори не се осигуряват с неналичието на недействителни бюлетини. Той обясни и защо България не е в Шенген. „В последните две години външната ни граница бе пробита, а координацията с Турция – на практика унищожена. Рашков се провали драматично, резултатите са налице“, добави той пред NOVANews.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ