Ексклузивно от Нинова: Приех предложението на проф. Габровски! Не съм тоталитарен лидер

7 Dni Bulgaria07.12.2022
корнелия нинова

„Шенген би трябвало да ни обединява. И водени от това, ние още преди две седмици предложихме да излезем с обща декларация като институция, въпреки различията ни“, коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„В този момент трябва да си подадем ръка. Очаква се нещо от нас, дава се оценка от кабинетът на партиите, а от друга самият служебен премиер настройва институциите една срещу друга. Това не е добре“, допълни още лидерът на БСП.

На въпрос, ако ПП „Български възход“ получи третият мандат, Корнелия Нинова отговори, че ще коментира, когато всичко се случи.

Тя разкри, че проф. Д-р Николай Габровски е отправил покана към нея за консултации във връзка с позицията му на кандидат за премиер на правителство с мандат на ГЕРБ -СДС. Тя поясни, че е получила обаждане от него лично, а не от някой от ГЕРБ. По думите й, ще се отзове БСП на поканата, която е за утрешния ден в Народното събрание. На срещата отново ще бъде заявено, че партията няма да подкрепи създаването на правителство с мандат на ГЕРБ.

„Не съм тоталитарен лидер, който нарежда кой какво да прави“, каза още Корнелия Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ