Чудо! Известна наша журналистка пребори мозъчен тумор! Завръща се в ефир на…

бнр

След новините в полунощ на 24 срещу 25 август отново ще звучи гласът на Станислава Пирчева. Журналистката от Програма „Хоризонт“ на БНР се връща на работа след успешна операция, при която ѝ бе отстранен 4-сантиметров мозъчен тумор, съобщиха от Националното радио.

Последното предаване на Станислава беше на 28 ноември миналата година.

Два месеца по-късно тя беше оперирана от доц. Венелин Герганов, водещ хирург и заместник-директор на Международния невро-научен институт в Хановер и проф. Маджид Саами, ръководител на клиниката, създадена по негова концепция и признат за специалист номер едно в неврохирургията.

Първият гост след завръщането на Станислава в „Нощен Хоризонт“ ще е именно доц. Герганов, който близо 13 години живее и работи в Германия.

Освен в Хановер, отскоро Венелин Герганов работи и в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, където предава опит, за да може подобен качествен начин на следоперативно възстановяване на пациентите да се прилага и в България.

Веднага след като упойката преминава, с микрофон в ръка Станислава прави интервю с проф. Самии, което също ще бъде излъчено по БНР в нощта срещу събота.

Станислава Пирчева е благодарна и на д-р Шандурков, офталмолог, който ѝ открива тумора и я съветва за бързи действия по отстраняването му.

Журналистката оценява като безценна подкрепата на слушателите, които ѝ изпращат съобщения, икони, дават ѝ кураж. Благодарна е на ръководството на БНР за организираната кампания, на артистите и музикантите, на колегите от „Хоризонт“, на всички, които участваха в набирането на средства за животоспасяващата операция.

Тя оценява като изключителна подкрепата на патриарх Неофит, който изпя за нея „Многая лета“ в столичния храм „Света София“.

„Отидох много смела и сигурна в успеха. Колегите Таня Величкова и Силвия Великова ме изпратиха в пет сутринта на летището, и ми вдъхнаха кураж в пътуването“, разказва Станислава и продължава: „Давала съм винаги много любов, която сега ми се върна“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ