Скандал в БСП! Изхвърлиха Явор Божанков от парламентарната група, Нинова е бясна

7 Dni Bulgaria09.12.2022
явор божанков

Депутатът Явор Божанков току-що бе изключен от парламентарната група на БСП. Присъствалите единодушно са гласували за изхвърлянето му.

По-рано днес от парламентарната трибуна Божанков разкритикува позицията на БСП за изпращането на оръжия за Украйна.

Решението е важно и символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор, включи се той в хора на тези, които БСП определи за „Коалиция на войната“. Той посочи, че Русия ни е обявила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето уважение към тях с това, че Русия е агресор. Тук делението на цивилизован и нецивилизован свят е истинско“, заяви Божанков малко след като Борислав Гуцанов обяви, че всички държави са част от цивилизования свят.

„Без да съм експерт в тази тема съм съгласен само с една теза. След време ще ни съдят как сме гласували. Такъв ден ще дойде и ще има значение кой какво е казал. С ясно съзнание какви последствия може да има тази позиция за мен, как може да се разчете, съм убеден в едно, искам да остане в стенограмите – ще дойде ден, когато ще говорим кой е бил прав. Русия няма да спечели тази война“, каза Божанков под ръкоплясканията на мнозинството и видимото неудоволствие на БСП.

Явор Божанков е част от гражданската квота на БСП в парламента. Той не бе съгласен и с решението на червените да върнат хартиената бюлетина. И изненадващо изчезна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс на второ четене в комисия и в пленарната зала. Стигна се дотам депутатите от другите групи да питат къде е и дали не е заточен в Сибир. Оказа се, че Божанков е на обучение в САЩ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ