Не сме държава. Улична тълпа сме. Радев, това не ви е шкембе-чорбата в село Труд

7 Dni Bulgaria09.12.2022
румен-радев-2

От Фейсбук профила на журналиста Калина Андролова

Михалев от ДБ от трибуната на парламента: „Чух, че искате да каните президента, ами защо не извикате направо Митрофанова!“ Това се изговори във връзка с решението за изпращане на оръжия в Украйна. БСП искат да бъдат изслушани хора от висшия ръководен състав на армията и властта в ресора на отбраната.

Подобна девалвация на публичния дебат е абсолютно дъно. Едно непрестанно унижаване на институциите ни. За съжаление трябва да признаем, че Радев легитимира това говорене със своя юмрук и фразите за мафията. След това вкара в парламента клоуните на Мая Ма и артистите от ИТН, които затвърдиха уличния безобразен говор, като форма уж на съпротива срещу статуквото, а всъщност легализираха жаргона и евтиното словослагане срещу протокола, правилата и нормалността.

Не сме държава. Улична тълпа сме. Радев най-после може и да е разбрал какво всъщност направи. Разгради политическата нормалност! Можеше да постигне детронирането на ГЕРБ и по друг, много по-елегантен начин. Ама Копринков тези неща не ги разбира, то сложните стратегии за контрол върху масите и лавиране между посолствата не са като управление на шкембе-чорбата в село Труд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ