БСП с първи коментар за Божанков: Поговорихме си, не разбира от дума! Тогава вън…

Явор Божанков

БСП не съжалява, че е изключила Явор Божанков от редиците си – „Това е принципна позиция. Поговорихме с него. Той каза, че разбира и няма да си промени личното мнение”, увери в студиото на Нова телевизия депутатът от левицата Христо Проданов.

По думите му Божанков е имал избор да не участва в гласуването, но той е направил точно обратното – „изказването му беше излишно агресивно и нападателно спрямо хората, които са го защитавали”, поясни Проданов. Той бе категоричен, че парламентарната група на социалистите е единна и те работят в посока на това, което са обещавали на хората преди изборите.

Депутатът добави, че действието по изключване на Божанков не е било „другарски съд”.

„Гласували сме в ПГ да не се изпращат оръжия за Украйна и той като беше против, можеше да не влиза в залата. Но да говори срещу хората, които са го развивали е чисто и просто некоректно”, добави Проданов.  Той припомни думите на президента Румен Радев, който преди по-малко от година е казвал, че колкото повече министри има като Петков и Василев, толкова по-добре за държавата, а в последствие ги е нарекъл шарлатани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ