Фейсбук се разтресе от атака срещу Морфов: Чалгар! Кара актьорите да псуват, да пърдят…

payimage-315815 (1)

От профила във Фейсбук на Владимир Владимиров

За мен човекът, който чалгализира „Народния театър”, винаги ще си остане Александър Морфов. Той въведе понятието „Евтин цирк”, използвайки принципа на вдигането на шум, посредством популярни класически произведения, като например „Кармина Бурана”. Безброй актьори, които се търкалят по земята, висят на въжета по тавана, крещят на диалект, сочат средни пръсти, псуват, пикаят, пърдят, използват мобилни телефони, камшици, магарета и всичко това обляно в цветна светлина. Качеството на „постановките” са еднодневки на ниво екшън, с главна и единствена цел, да шокира.

От другата страна подпира Явор Гърдев, човек, който очевидно е на хапчета и с неразбираемото си претенциозно бръщолевене претендира за турбо мега интелектуалец, а той е просто един некадърник-дървен философ по къси гащи, който съсипва актьорите и няма нищо общо с изкуството.

Аз съм човек, който е израснал по театрите, и съм гледал постановки със Стефан Гецов, Йосиф Сърчаджиев, Атанас Атанасов, Марин Янев, Катя Паскалева, Меглена Караламбова и прочие, и за съжаление имам база за сравнение.

Политиката изобщо не ме интересува и цялото това шумно безсмислие.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ