Жената зад щанда, която ДеБъ направи министър: Няма личност, с която ГЕРБ да ни угоди за премиер

7 Dni Bulgaria11.12.2022
надежда йорданова

„Нито една конкретна личност в състава на този кабинет не може да промени нашето решение в обратна посока”, обяви пред Нова ТВ депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Притесненията на „Демократична България” били принципни, защото ГЕРБ не са изразили категорично становище по нито един важен въпрос, който изисква дълбока реформа.

Въпреки това парламентарната група на „Демократична България” ще присъства в пленарната зала в сряда, когато трябва да бъде гласуван кабинетът „Габровски”. По думите на Йорданова народните представители от ДБ ще участват както в дебата, така и в гласуването.

„Цялата парламентарна група на ДБ няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Проблемът не е в личността на проф. Габровски, спрямо която ние се отнасяме с уважение, а в това, че ГЕРБ систематично показват, че не са способни да формират реформаторско мнозинство”, смята Йорданова.

По думите на депутата трябва да е ясно кой ще носи отговорността в един такъв кабинет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ