Росен Желязков посочи как Борисов финтира всички с Габровски: Знаем кои влизат в кабинета

7 Dni Bulgaria11.12.2022
бойко борисов

Близо две години нашите политически опоненти, които бяха лансирани в своя генезис от президента Радев, се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да се обезличи ГЕРБ и да я поставят в пълна политическа изолация.

Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на парламента от ГЕРБ Росен Желязков.

„Когато това не се получи и ГЕРБ стана първа политическа сила, се стигна до това, че никой с никого не иска да говори. Това е причината тази заплетена ситуация да се разсече по някакъв начин, защото явно не може да се развърже“, каза той.

„Идеята за проф. Габровски е политическа. Не е хрумка. Беше ясно, че ще се търси човек, който ще даде ново послание. Решението за него не бе еднолично, а групово в ГЕРБ. Всички футболни метафори бяха част от политическия финт, за да се остави елемента на изненадата. Борисов е силен политически играч. Ходът с проф. Габровски не беше случаен и ние сериозно подхождаме към изпълнението на първия проучвателен мандат“, каза той.

Желязков не пожела да каже нищо относно кабинета на проф. Габровски.

„Знам имената, поне доколкото трябва да знам. Знам част от имената, но не любопитствам. Нали е ясен кандидатът за премиер“, заяви той.

Според него е редно президентът да научи имената не през медиите, а от мандатоносителя.

„Това ще са лица, които са партийно необременени и се ползват с високо обществено доверие, заради житейския си път и експертността си“, каза той. По думите му това предполага този кабинет да претендира, че е надпартиен.

По думите му проф. Габровски е избрал лицата и хората в кабинета, а партия ГЕРБ ги е одобрила. „Това са хора с центристки и десни ценности“, добави той.

„Това няма да са хора кукли, поставени лица или сламени хора. Това ще бъдат кандидати с високо обществено доверие“, каза той.

„Ние от сега казваме, че ще подкрепим трети мандат, ако проф. Габровски е начело на предложен от там кабинет“, подчерта Желязков.

Желязков бе помолен да коментира има ли комуникация между ГЕРБ и президента:

„Няма координация или среща. Това, че президентът се доближи до нашите анализи за случващото се през последната година и половина, по-скоро потвърждава нашия анализ, вместо да сигнализира за сближаване“, каза той.

„Президентът проумя, че политическият му инженеринг доведе до лош за държавата популизъм, за който ще плащаме доста време цената“, завърши той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ