Левски декларира нещо, невиждано на „Герена“ повече от 15 години!

левски

Левски е отчел печалба от 6 милиона лева за първите 10 месеца на годината. Такова чудо не е виждано на „Герена“ повече от 15 години. За последно се е случвало по време на европейския поход на отбора в периода 2005-06 г. при предишния престой на Станимир Стоилов като треньор на „сините“.

Именно Мъри и сега е в основата на сериозно подобрените икономически резултати. Стоилов държи клубът да спазва строга финансова дисциплина, която заедно с огромната помощ на феновете е довела по регистрирането на печалбата.

Сметките на „Герена“ са показали, че от януари до началото на ноември в клуба са постъпили приходи в размер на 15 милиона лева, докато разходите са 9 милиона.

В предишни години Левски също е имал сериозни постъпления, но и разходите са били значително по-високи. За тяхното намаляване изключително допринася редуцирането на заплатите, както и привличането на качествени футболисти без трансферни суми.

Единствената лоша новина, свързана с отчетената сериозна печалба на „Герена“, е, че тя вече е изразходвана, за да се покрият минали задължения на клуба към различни организации.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ