Предложеният за министър на икономиката е имал в ръцете си 1 млрд. евро евросредства

payimage-45320

Мартин Дановски е предложението за министър на икономиката и индустрията в кабинета на Николай Габровски. Той е дългогодишен съветник на Томислав Дончев, а през септември оглави тогава създадената Държавна агенция за научни изследвания и иновации. Тя трябваше да управлява средствата от еврофондовете – поне 1 млрд. евро. След това обаче на нейно място беше създадено Министерството на иновациите и растежа.

Преди това Дановски беше и в Управителния съвет на Фонда на фондовете

Мартин Дановски има 20-годишен опит в областта на бизнес икономиката, маркетинга и институционалните въпроси с акцент върху европейските средства, програми и инструменти. Управлявал е мултинационалната маркетингова група „Хавас Уърлдуайд“ за регионa на Балканите и е консултирал широк спектър компании от финансовия сектор, както и български общини и МСП.
Като управляващ партньор на консултантската компания „Болкан Експерт Холдинг“ от 2010 г. Мартин Дановски разширява своя опит и знания в сферата на частния инвестиционен маркетинг и работи по правителствените програми за популяризиране на България като инвестиционна дестинация на пазари в Северна Америка, Европа и Азия.

Мартин Дановски има две магистърски степени – по икономика, стратегическо планиране и маркетинг от Университета за национално и световно стопанство, София и по технически науки (инженер-земеустройство) от Университета за архитектура, строителство и геодезия. Владее свободно английски и руски език.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ