Проф. Габровски разкри: Бойко Борисов ми се обади и започнах да проверявам биографии

7 Dni Bulgaria12.12.2022
бойко борисов 1

„Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Когато ми звънна лично Борисов си зададох само един въпрос – искам ли да променя нещо. Явно е, че искам. Аз използвах много прост научен метод, за да избера министрите. Когато от няколко източника намеря едни и същи имена, започвам да проверявам автобиографията на хората. Аз лично им звънях. Това са големи професионалисти. Могат от ден едно да започнат да работят интензивно“. Това заяви проф. Николай Габровски в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Нееднократно съм получавал покани от различни политически сили. В следващата година на България й предстоят изключително важни неща. Ако продължим в посоката на повтаряемост на избори, то страната ни ще тръгне по една спирала надолу. Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Затова поех тази отговорност. Томислав Дончев е човек с изключителен опит, който винаги ми е давал съвети. Имах и някои други източници, които няма да издам. Мога да кажа, че бяха от други политически сили“, обясни той.

Габровски добави, че България търпи огромни финансови щети заради неработещото правителство.

„Нямаме ли парламент ние само ще обедняваме. Нямаме нужда от това. Подчертавам, че мотивът за всичко това е изключително патриотичен.“

„Първият мандат е изключително чист. На трети тур имам съмнение, че ще имаме възможност да работим със същия подход. Ще започнат едни договорки. Няма да получа такава свобода. Това ме кара да мисля, че няма да се явя на такава конфигурация. На третия мандат ще има много по-агресивна атака“, каза още той.

По отношение на темата с Шенген Габровски заяви, че България не си е оправила „къщата“: „Ние не сме надежден партньор. Няма как да бъдат решени проблемите с върховенството на закона, без да има работещ парламент“.

„Факт е, че почти цяла Европа гласува с хартиени бюлетини“, допълни той. „Проблемът е с падащата избирателна активност. Цялата тази конфронтация създаде усещане у хората, че с каквото и да гласуват, те няма да имат честни избори и гласът им ще бъде подменен.“

„Здравеопазването в някои отношения работи добре. Изборът на министри на здравеопазването трябва да бъде знаков“, сподели проф. Габровски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ