Под обсада! Протест затваря магистрала „Хемус“, катастрофа с трупове – „Тракия“

Мост магистрала

Протест на служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и нейните подразделения в страната ще спре движението по магистрала „Хемус“ днес, а следствени действия в района на пътен възел „Зимница“ ще затворят участък от АМ „Тракия“.

Недоволството, което се блокира трафика по АМ „Хемус“, е организирано от Синдикат „Пътно дело“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Служителите на АПИ настояват за увеличение на заплатите с 30%, заплащане на извънредния труд и подобряване на условията на труд.

От 13.30 до 15.30 ч. пък ще бъде спряно движението в платното за София от пътен възел „Зимница“, при 289-и км на АМ „Тракия“, до пътен възел „Ямбол“ при 275-и км, съобщиха от АПИ. В отсечката ще се извършват следствени действия във връзка с тежко транспортно произшествие с два трупа.

Другият маршрут е от пътен възел „Зимница“ по път I-7 и Северен обходен път на Ямбол. От там маршрутът се включва по пътя Ямбол – Сливен -до пътен възел „Ямбол“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ