Ти да видиш! Кънчо хвали ГЕРБ: Поеха правилната посока! ПП ги чака неприятна изненада на изборите

кънчо стойчев, андрей райчев

Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в правилна посока, коментира по повод кабинета „Габровски“ социологът Кънчо Стойчев пред Радио „Фокус“. Той уточни, че не става дума за подбора на самия кабинет, а за формулата на кабинета.

„По-скоро този факт е добре да се обсъжда, а не самият персонален състав на кабинета. Акцент върху личностите, те са важни, но са важни в друг контекст. Тази формула би могла да има успех, шансовете са малки, но не бих ги свел до нулата“, посочи социологът. По думите му ПП са настроени да има избори и да не се съобразят с гласа на българския гласоподавател да се състави кабинет, макар и с по-къс хоризонт.

„Считам, че ще бъдат неприятно изненадани при едни нови избори“, отбеляза Стойчев. Той не очаква и обрат в позициите на партиите да подкрепят кабинет „Габровски“.

„Това, което може да се случи в зала е по-скоро игра с кворума или някаква подкрепа от малка група. Това е теоретично възможно, но малко вероятно. И на ДПС, и на „Български възход“ политиката им е да се състави правителство“, смята социологът. Той прогнозира, че най-голямата вероятност е да отидем на избори през март месец.

„Те няма да доведат до кой знае каква промяна. Това е силата на демократичния процес, че дава възможност на избирателя за препозициониране. Съотношенията в парламента може би няма да са същите, но ще бъдат подобни. Най-важното е политическите партии да преодолеят партийното си его, да застанат на ясни национални позиции и да жертват партийните си интереси в името на това България да се стабилизира през трудните времена“, подчерта Стойчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ