Киро и Асен вият като чакали! Лидер на ГЕРБ ги би по главата и с Борисов, и с Пеевски, и с „Газпром“

кирил петков

Иска ми се да вярвам, че още с първия мандат ще има правителство. За да има редовен кабинет всички трябва да направят компромис, както направихме ние.

Това направихме – предложихме експертен кабинет начело с безспорен професионалист. Това е начин да излезем от политическата криза. Това каза пред NOVA Даниел Митов от ГЕРБ.

„Всички парламентарно представени партии трябва да си дадат сметка, че на България ѝ е нужно парламентарно представено правителство. Миналата седмица чухме почти всички изразяваха недоволство как управлява служебният кабинет и респективно Радев“, допълни той.

По думите му ПП са имали успех преди известно време с анти ГЕРБ говорене, но оттогава ситуацията се е променила много.

„Би трябвало да могат да разпознават еволюцията на политическата ситуация и разчитат на старото си конфронтационно говорене, което от 2 години ни води само към кризи. Не може да се продължава тази агония. Трудно е да се прозре къде Петков е видял дългата ръка на Пеевски, ДПС и Борисов в проектокабинета“, коментира Митов.

Според него интересите на „Газпром“ са защитавали Петков и Василев. „При тях имахме по-скъп газ, вместо да договаряме по-евтин чрез търгове. Това са хората на „Газпром“.Те са амбулантни търговци, превърнали се в амбулантни политици“, смята той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ