ПП заплаши: Ние се завръщаме! ГЕРБ: Шарлатани! България заприлича на Кирил Петков

payimage-563300 (1)

„Благодаря на всички парламентарно представени сили затова, че не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската наука. И преди и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде от тези хора, които не само трябва да се слушат, но и да се разбират”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че предложеният кабинет се състои от доказали се професионалисти. По думите й единствената възможност за стабилизиране на държаната ни е излъчване на правителство с широка подкрепа.

„През последните години политическото противопоставяне, редакализирането  на партийните ядра разяжда демокрацията и тъканта на държавата. Ние ще подкрепим това предложение за правителство и сме твърде убедени, че това е предпоставка за компромис на различните политически субекти”, заяви тя и допълни, че партия ГЕРБ ще подкрепи не лозунг, а политически действия.

„Ние ще си тръгнем от залата с чувство за  изпълнен дълг. Днес ние ще подкрепим истински А отбор, а не измислен за България”.

Нардоният представител от ПП Андрей Гюров подчерта, че партията няма  да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет. По думите му това правителство няма да може да носи политическата отговорност, защото нямало подобно нещо като „експертно правителство“.

Гюров изчете реч, в която представи правителството на „Петков“ като извадено от нафталина и се закани, че „Промяната“ ще се завърне.

Тома Биков от ГЕРБ от своя страна заяви, че ще приеме последното изречение на Гюров, че промяната предстои да се завърне като заплаха.

„В това правителство няма търговци на дребно и шарлатани, а хора с биографии. В по-голямата си час министрите на промяната бяха хора, самодейци. Те не знаеха за какво става въпрос. Осем месеца се излагахме. България започна да прилича на г-н Кирил Петков. Ние предлагаме като алтернатива на вашето правителство, това програмно правителство с ясното съзнание, че е противоположно на вашето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ