Проф. Габровски: Злото победи и не спечелиха хората! Хубава Коледа

7 Dni Bulgaria14.12.2022
габровски

Злото победи и не спечелиха хората, такава е оценката на проф. Николай Габровски, който не успя да спечели парламентарно мнозинство и да реализира първия управленски мандат на ГЕРБ. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 подкрепиха номинацията, а 125 гласуваха „против“.

Имахме възможност по друг начин да продължим с политиката. Проявихме гражданска смелост, заложихме имената си в състава на кабинет, който даваше надежда за нов път. Уви, партийните интереси са твърде силни, партийните страсти – твърде горещи“, оцени той случилото се в пленарната зала на кратък брифинг в НС.

Професорът все пак е удовлетворен от опита си и не съжалява, че е положил тези усилия, както и, че е срещнал хората, които номинира за министри. Те застанаха зад него на брифинга, а той им благодари за доверието.

„По този път, по който вървим до сега не може, не може да стоим и да даваме оценки като коментатори, а трябва да продължим и да сме по-активни“, настоя Габровски.

„Продължаваме напред. Да се надяваме че България ще има късмет, че тази тежка политическа криза ще бъде преодоляна, че ще имаме силите и другата година няма да остане в историята като тъжна и изгубена година“, пожела си неуспелият кандидат за премиер. Той обясни, че е тъжен от перспективата да се „развие песимистичен сценарий че прекараме година от избори в избори, което не е от полза“. Всички дадохме всичко то себе си за първи мандат и той трябваше да бъде реализиран, отсече проф. Габровски А във връзка с потенциалния трети мандат заяви, че „всякакви опити за манипулация и договорки са нещо, в което не бихме искали да участваме.

Не всички чудеса стават покрай Коледа, но нека се сбъдне каквото си пожелаете, обърна се той към журналистите. А относно бъдещето си – заяви, че продължава към операционната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ