ГЕРБ: Подкрепа за мандат на ПП? С лъжците и крадците на Путин не преговаряме

Емил Димитров, Бойко Борисов и Костадин Ангелов

Народното събрание отхвърли кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер, издигната с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Своята подкрепа дадоха депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, „Български възход“. Против бяха БСП, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Днес се роди една нова коалиция – на изборите. Това заяви пред БНР Костадин  Ангелов от ГЕРБ.

„Желанието на ПП да отидем на нови избори беше по-силно от стабилността на България. Не чухме нито един аргумент за личността на предложения министър-председател и неговите качества, както и за качествата на кандидатите за министри“

Ангелов обясни нападките от страна на Кирил Петков срещу Николай Павлов.

„С изнасянето на информация, че правителство на Петков е направило така промените в Булгаргаз и КЕВР, че да могат да се крадат стотици милиони левове. Нас са ни управлявали едни мошеници и крадци, които са използвали държавата, за да трупат милиони в офшорни сметки. Рашков ли ги е прикривал? Да доведеш едно дружество с много дивиденти почти до фалит, за да се прикриват злоупотреби с газ. Оказа се, че ПП са хората на Путин в България. Те са направили така, че да купуваме руски газ през посредници. Искали са да се прекрати вноса на азерски газ. Това означава 100% руски газ“

Приоритетите, които Габровски посочи, са на всички политически партии, но се оказа, че от парламентарната трибуна се говори предизборно, каза той.

„ПП, БСП, „Възраждане“ и ДБ говореха на избирателите си. Не ги вълнуват проблеми на българските граждани“.

Дали сме пълна свобода на министър -председателя да си подбере експертите, посочи Ангелов..

„ПП отново проявяват лицемерие и двуличие. Те казаха ,че ще са  конструктивната опозиция. Но такава не може да предлага кабинет. Няма как да подкрепим правителство, съставено от лъжци и крадци“.

При третия мандат ГЕРБ иска да види какво правителство ще се предложи и какви ще са неговите приоритети, посочи Ангелов. Той не изключи възможността за подкрепа на правителство с мандат на ДБ.

„Ако ДБ получи трети мандат, трябва да отговорят пред нас и да ни посочат приоритетите си. Лесно е де се крещи по площадите и да се пишат статуси във ФБ. Трудно е да се пишат закони“.

Ако се стигне до нови избори, пак ще ги спечелим и ще сме първа политическа сила, убеден е Ангелов.

„Качваме резултат, защото хората се убеждават, че ГЕРБ са единствената отговорна партия. Всички останали са за площадна демокрация. Държавата не се управлява през ФБ. Моделът Борисов е този, който реши финансова криза, бежанската криза и ковид кризата. Моделът Борисов е устойчивост и отговорност, както и развитие в евроатлантическа посока“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ