От БСП обявиха отиват ли на преговори с ПП за втория мандат с тези нахални условия

георги гьоков

БСП очаква покана от „Продължаваме промяната“ за преговори за втория мандат, но ще прецени дали да даде подкрепа в зависимост от това дали ще приемат техните приоритети основно в социалната сфера. Това заяви депутатът от левицата Георги Гьоков.

„Когато бъде връчен вторият мандат на „Продължаваме промяната“, те ще преценят с кого ще разговарят за подкрепа, от кого ще търсят подкрепа… А дали ще получат нашата подкрепа, зависи от това дали при разговорите те ще припознаят нашите традиционни политики, на БСП, в социалната сфера, в другите сфери, в икономиката. И тогава ще преценим дали ще дадем нашата подкрепа или не.“

Според Гьоков евентуален кабинет с третия мандат трябва да е съставен от политически лица, тъй като така е ясно чия е отговорността.

„Форматът, ако бъде връчен на БСП (третия мандат – б.р.), на правителството ще бъде решен от колективните органи, от Националния съвет. Личното ми мнение е, че един политически кабинет носи по-голяма отговорност.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ