Днес ще е слънчево! Следобед обаче има вероятност да…

Небе Слънце Време

Днес ще е слънчево. Следобед ще се развива предимно купеста облачност и до вечерта само на изолирани места, главно в планините ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури отново ще са между 28° и 33°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане след обяд ще се понижи, приближавайки се до средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето най-често ще е 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места и купесто-дъждовна с краткотраен валеж. Ще духа слаб до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от юг, температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 30° и 35°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над западните и планинските райони. По-късно през деня в неделя на места в Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици; възможни са локални интензивни явления. В началото на следващата седмица с обръщане на вятъра от запад-северозапад ще започне по-съществена промяна на времето. В понеделник в Западна България температурите ще се понижат, ще бъде с превалявания, докато на югоизток ще остане все още горещо и предимно слънчево; по-късно през деня и на отделни места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ