Румен Радев си призна, че е глупак! Но това не е достатъчно да изкупи греха „Кирил Петков“

румен радев кирил петков

Цялата ситуация у нас ми прилича на криминале, в което няма да разберем кой и защо е бил убит, няма да разберем какво е имало в куфарчето, няма да разберем част от мотивацията на главните герои. Но ние знаем, че тя е различна от тази, която те публично ни заявяват, и затова гледаме този филм. А после ще гледаме и продължението. Това каза телевизионният продуцент и режисьор Виктор Димчев, цитиран от „Фокус“.

Нито вторият, нито третият мандат ще успеят, при положение, че този не успява, с толкова много професори и имена, да намери почва на българска земя. Сякаш развръзката на събитията е оставена за месец март, когато българите ще са още по гладни и когато носталгията по разумното управление на предишните ще е сякаш по-ясна.

Затова е хубаво да се подготвим за през март и да мислим за кого гласуваме, за да не стигаме до ситуация като тази, каза Димчев.

Според него, шансовете за съставяне на редовно правителство са невъзможни. „Въпросът е дали политическите играчи искат това да се случи и според мен отговорът е не“, каза Виктор Димчев.

„Това е продължение на един почти 3-годишен спектакъл на българската политика, в началото на който президентът вдигна юмрук срещу партиите и ги принуди да започнат да излъчват нестандартни решения, за да могат да привлекат различна аудитория, тъй като бяха охулени тогавашните константни партии, които познаваме от десетилетия, спрямо такива нови, които президентът сам издигна преди да анонсира официално своето желание да учреди президентска република на място на парламентарната ни такава.

Може би заради това партиите също търсят нестандартни решения как да овладеят този ентусиазъм на Румен Радев да вземе цялата власт в държавата и да назначи един постоянен гълъб на мястото начело на държавата, който от негово име да ни казва кое е правилно и кое не“, коментира още Димчев.

„Президентът сам си призна, че е бил глупак, но да си признаеш, че си бил глупак в политиката не е достатъчно, за да можеш да изкупиш греховете, които си натрупал“, добави продуцентът Виктор Димчев. Според него, президентът прави това в опит да се оправдае, че той не е виновен, че е дал подкрепата си за Кирил Петков, но всички знаем, че това не е така и не е без неговата воля.

„Президентът се опитва да ползва и БСП отново за своите политически амбиции,  иска да изсмуче БСП и го прави успешно. Затова и голяма част от министрите му в служебния  кабинет са от БСП. Радев прави това в опит да прелее старата ненавистна проруска партия в новия президентски проект“.

Радев не винаги говори от свое име, смята още Виктор Димчев. Ясно за всички е, че няма как той сам да пише цинична критика срещу премиера на Нидерландия в 24.30 часа през нощта. Зад него е неговата съпруга, която е опитен пиар, който му помага. „Аз се сещам за един-единствен президент по света, който си позволява да пише подобни политически постове в 24.30 часа през нощта, и този президент се казва Доналд Тръмп. Само тези двамата – Доналд Тръмп и Румен Радев си позволяват по този начин да общуват с народа си в 24.30 часа през нощта, обявявайки разни решения и разни свои позиции и мнения“, добави Димчев.

Опитът на ПП да състави правителство продуцентът Виктор Димчев определи като „една добра игра на амбулантни търговци и шарлатани, които не са носили нищо като промяна в себе си, а са гледали каква комисионна да забършат, докато държат властта в страната“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ