Гешев, къде си? ДеБъ и ДСБ ползват деца, за да врътнат една от най-големите далавери в София

7 Dni Bulgaria14.12.2022
Карлос Контрера

Групата на Демократична България в СОС подготвя поредна врътка с общински имот. Вносител е кметът на район „Оборище“. За втори път район „Оборище“ внася един и същ доклад. Под благовидния предлог да се осигурят помещения за детска градина, се предлага да се разреши на инвеститор да построи сграда 6-7 етажна с РЗП 3240 кв.м. върху общински имот, като общината получи 270 кв. м. на партера, забележете, за детска градина…

Класическа схема „кон за кокошка“. На моя въпрос защо просто не построим обществена сграда (детска градина) или някаква друга общинска сграда не получих отговор. При тези цени на имотите в София, респективно в район „Оборище“, напълно разбирам напъна накрая на мандата на Демократична България да харижат общински имот на някой, за да строи жилища в центъра… Най-гнусното е, че за повод и предлог на доклада ползват децата. Голям успех са 270 кв. м. на партера за детска градина, една част от които коридори и санитарни възли, а отгоре мезонети и апартаменти за стотици хиляди евро…

Както е добре известно район „Оборище“ е на ръчно управление от ДСБ-София. Та, въпросът е до там ли стигнаха от ДСБ и Демократична България, че да продават и препродават общински имоти, да стимулират застрояването, оправдайвайки се с децата на София.

Аз апелирам общинските съветници от всички групи да отхвърлим категорично подобни приумици, граничещи с чистата далавера с общински имоти!

А към съветниците от Демократична България – това ли е промяната ви, новото, честното и почтенното?

Карлос Контрера, лидер на ВМРО в СОбС



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ