Огромен скандал! Испански вестник извади факти: Световното е уредено, бутат Меси към титла

7 Dni Bulgaria14.12.2022
APTOPIX WCup Argentina Croatia Soccer

Испански журналисти дадоха нов импулс на една от конспиративните теории за Мондиал 2022. Според тях, световното първенство е уредено и целта е Аржентина да спечели титлата за първи път след 1986 г. Както е известно, „гаучосите“ се класираха на финала след победа с 3:0 над Хърватия.

„Уредено ли е световно първенство? За Меси“, това написа журналистът Анхел Марбан в испанския „Ас“.

Той подкрепя тезата си с подозрително пристрастна публикация в туитър в официалния испаноезичен профил на Мондиал 2022 в социалната мрежа часове преди полуфинала срещу Хърватия. „Днес е“, пишеше в туита, който е придружен с емотикон на аржентинското знаме.

Мнозина приемат това действие на профила като твърде странно, тъй като официален канал на ФИФА трябва да е неутрален.
Друг испански журналист – Енрике Балесте, обърна внимание на дузпите в полза на аржентинците. 11-метровият наказателен удар, отсъден за „гаучосите“ срещу Хърватия е петият до момента, даден за тима на Лионел Скалони в игровото време на мачовете.
Двата факта само ожесточават обсъждането на различни конспиративни теории за Мондиал 2022, като основната сред тях вече е свързана със съмненията за манипулация в полза на Лионел Меси и съотборниците му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ