От последните минути! Радев увърта кога ще връчи мандата на ПП, щял да им даде време: Така е редно!

радев

„Всеки опит за съставяне на кабинет – трябва да бъде насърчаван. Първата политическа сила получи допълнително време за тези усилия. Редно е и втората политическа сила да получи някакво допълнително време за преговори“, каза президентът Румен Радев, който е на срещата на върха на лидерите от ЕС в Брюксел.

„Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското пространство, работейки с Нидерландия и Австрия. С президента на Румъния ще повдигнем отново въпроса за Шенген, който за много хора в страната ни този въпрос звучи абстрактно, но той е важен за развитието на страната ни. Това е борба за нашето достойнство, защото България винаги е била неразделна и то важна част от културно-историческото развитие на Европа. Крайно време е да заемем полагащото ни се достойно и равноправно място в европейското семейство”, подчерта той.

По думите му това е важно за развитието на страната, за европейското бъдеще на България, за възхода на българската икономика, за стандарта и качеството на живот в България. Влизането в Шенген означава моментално да се премахнат огромните опашки по границата ни с Гърция и Румъния, ще има и положителен ефект върху туризма, допълни Румен Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ