ИЗВЪНРЕДНО! Рашков се покри от Прокуратурата, каза при какви условия ще се яви на разпит

бойко рашков

„Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция”. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков, цитиран от БГНЕС.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че са направили опит да връчат призовка на Бойко Рашков, но той категорично отказал да я приеме.

Държавното обвинение викат Рашков на разпит във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“.

Викат Бойко Рашков на разпит, той отказал да приеме призовката.

„На 02.12.2022 г. призовкар при СГП направи опит да връчи призовка на г-н Рашков, но последният е отказал категорично да получи призовката“, съобщиха от пресцентъра на държвното обвинение.

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната, че всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно.

От прокуратурата припомнят, че ако откаже да се яви, той може да бъде глобен с до 2000 лева, или подлежи на принудително довеждане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ