Нова ,,черна овца“ в НС. Възраждане гони Никола Минчев, действал в стил „канадска шайка“

payimage-516647

Зам.-председателят на Никола Минчев пак стана обект на остра критика в парламента. Депутатката от „Възраждане“ Искра Михайлова поиска той никога повече да не води заседанията на Народното събрание, защото системно отнемал думата на депутати.

Днес цял ден наблюдаваме безобразно поведение, което проявявате – неравно отношение между парламентарните сили. Преди малко бяхме свидетели как отнехте думата на народен представител. Благодаря ви, че припомните защо в предходното НС оставката ви беше поискана и вие спряхте да водите заседанията, изригна Михайлова.

Днес вие демонстрирате какво сте всъщност вие, вашата канадска шайка. Ще ми вземете ли думата?, попита тя предизвикателно, а Минчев ѝ отговори: „Напът съм“, което предизвика смях в пленарна зала.

Ще ми вземете ли пак думата?, повтори Михайлова. Той пък пак ѝ отговори: „Последно“.

Аз призовавам вие повече не само днес, а никога повече да не водите Народното събрание, каза тя и поиска Росен Желязков да води заседанието.

Бившият парламентарен шеф все пак обясни мотивите си, като уточни, че отношението му не е към ПГ на „Възраждане“, а се е наложило днес, защото Михайлова си позволява език, който не приляга на парламентарната трибуна, включително и обиди. Включително обиди към други ПГ. Тук има парламентарни сили от целия политически спектър. Обиди не трябва да има. И когато е имало, се е налагало корекция от председателя, който и да е той, каза Минчев.

Вие си позволихте да излъжете, като казахте „днес“, защото това не е само днес, а в последните дни това се забелязва устойчиво. Иначе и в предишния мандат имахте подобни моменти. Затова и в предния парламент ви се поиска оставката, каза Костадин Костадинов. Той припомни, че вчера Минчев е бил на път да отнеме думата на Златан Златанов, защото е използвал термина неомарксизъм.

Би трябвало да знаете, че това не е обида. Разбира се, вие позволявате по-фриволен изказ на хора от вашата парламентарна група. Честно казано аз го разбирам това, и смятам, че в духа на парламентаризма би следвало понякога да бъдете по-толерантен и вие сте го правили това. Само че последните няколко дни нарушавате вашата иначе добра практика, защото единственото, което постигате, е да изнервяте залата. А вашата роля е да правите всичко възможно да не се случва това, каза още той.

В крайна сметка Минчев продължи да води заседанието и не напусна парламентарната трибуна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ