,,Промяната“: Николай Денков е одобрена номинация за премиер. Той ги стресна: Ще видим, има време

Николай Денков

„Да, академик Николай Денков е одобрената номинация за премиер от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“.

Това потвърди пред БНР депутатът от „Продължаваме промяната“ Милен Матеев и уточни, че все още няма решение за това на Националния съвет на партията.

Ще има пресконференция, има номинации, нека не бързаме. Ще видим какво ще се случи. Така коментира в парламента бившият министър на образованието в правителството на Кирил Петков – академик Николай Денков, че е номинацията на „Продължаваме промяната“ за премиер.

„За да може да бъде работещо правителството на малцинството, което ще предложим, ние искаме гаранции, че наистина има консенсус в парламента по поставените от нас приоритети и НС започва работа по внесените вече законопроекти, в които са включени приоритетните за нас и за страната теми. … Ако нямаме гаранции за това, не виждаме смисъл да съставяме такова правителство“, подчерта още Матеев.

По думите му ПП няма „да се крият зад експертни кабинети и да предлагат нещо само за да покажат на обществото, че са направили усилие за съставяне на правителство с втория мандат“:

„Ако получим нужната подкрепа за нашите приоритети и първоначални гаранции, че наистина парламентът ще работи за тях, ние ще предложим едно наистина работещо правителство“.

Той подчерта, че всички покани за подкрепа на кабинет с мандата на ПП ще получат всички политически партии, представени в Народното събрание:

„При нас никога не е стоя въпросът за някакви задкулисни договорки. В парламента, пред очите на всички, ще се види кой ще предостави подкрепа и кой – не. … Предполагам, че всички партии ще изразят мнението си по предложената от нас програма и ще покажат дали искат България да има редовно правителство с втория мандат, представлявано от ПП и подкрепено от ДБ, или – не“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ