Ген. Атанасов посочи фатална грешка на „Промяната“: Дано акад. Денков има план, иначе…

ген. атанас атанасов

Фатална грешка на „Продължаваме промяната” посочи съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов. Той проговори за плановете за властта часове, преди в парламента да започне новият кръг разговори за кабинет, този път водени от Кирил Петков, Асен Василев и излъчения от тях кандидат за премиер – акад. Николай Денков.

Спомням си, защото беше съвсем наскоро, колко бяха разочаровани ГЕРБ, че ПП не са отишли на среща с тях. Според мен това беше тактическа грешка от страна на ПП. В парламента партиите трябва да си говорят, няма как, коментира Атанасов пред Нова тв.

Не съм адвокат на ПП, още по-малко на проф. Денков. Ние им заявихме подкрепа, а оттам-нататък те са на ход. Шансовете не са много високи за кабинет, но би трябвало да се направи правителство и да се предложи. Това е моето мнение, посочи той.

По Конституция парламентът избира премиер, а след това гласува за предложение от премиера Министерски съвет. Т.е. мадатоносителят има отговорност да избере премиер, а г-н Денков се надявам, че има план какво да се прави, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ