Гърми скандал в НС! БСП скочи на военния министър на Радев: Защо е секретен списъкът с оръжието?!

димитър стоянов

Лют спор се вихри в пленарната зала на парламента защо е секретен списъкът с оръжието за Украйна, който се гледа на второ четене.

Като точка втора се гледа на второ четене предоставянето безвъзмездно на оръжие за Украйна. След като искане за вкарване на текстове на БСП в закона не мина, от левицата поискаха пряко излъчване по БНТ и БНР, което беше също отхвърлено. Според БСП така на министъра се давал празен чек. Георги Свиленски поиска министърът да обясни какво се дава на Украйна.

Причината информацията да е класифицирана е, че в доклада се съдържа цялата информация за въоръжението на Българската армия. Така министър Димитър Стоянов мотивира засекретяването на информацията, след като от БСП обявиха, че в други държави тази информация за помощта за Украйна се публикува. Проф. Румен Гечев дори размаха телефон с линк към решенията на американския сенат. Кристиан Вигенин от БСП пък се притесни от изказване на Радомир Чолаков, че чуждото разузнаване вече знаело какво имаме и какво даваме.

Не разсекретяваме списъка, защото ни е срам. За една година износът ни е скочил от 1 на 6 милиарда за една година, каза Делян Добрев. Така нямало да се излагаме пред чужденците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ