Горещо! Адвокатът на Бенчо Бенчев с нови подробности за връзката му с Митьо Очите

Бенчо Бенчев

Подробности около пътуването на Митьо Очите и общинаря Бенчо Бенчев разкри пред бТВ адвокатът на Бенчев Иво Найденов.

Той потвърди, че Бенчев е взел Димитър Желязков в Солун, но към този момент Димитър Желязков на 2 август не е бил обявен за издирване, не е търсен от органите на МВР и не е бил с обвинение. Той е обвинен в 16,50 на 2 август. Нищо няма, което да притеснява Бенчо Бенчев и няма и на по-късен етап. Двамата се познават, това не е нещо, което да следва да бъде отречено. Не са с общ бизнес, обаче, подчерта пред бТВ адвокатът на общинаря Бенчев Иво Найденов.

Бенчев е закупил дялове от „Аркус“ Бургас, направил си е своя разчет, че е по-правилно да си купи акции, но не участва в управлението на компанията, категоричен е защитникът на въпрос за общ бизнес между двамата.

Доколкото разбирам, Димитър Желязков не е служител в тази фирма. В един период от време управителят е имал консултантски договор, но това не значи, че Бенчев има общ бизнес с Желязков, отсече защитникът.

Г-н Бенчев е пътувал сутринта около 4 ч на 2 август. Той отива при бизнес партньор в Гърция и след тази среща в Ал Хаят се среща с Димитър Желязков, обясни още Найденов.

Адвокатът даде пример за настаняването в хотела в стая на името на друг човек – пътувахме до Бургас с мой колега, стаята в хотела бе на името на Бенчо Бенчев. Въпреки това, в хотела си има правила, и двамата си дадохме документите за самоличност. Няма как Бенчев да укрива Димитър Желязков, хотелът не е негов. Отивайки в този хотел, те се регистрират на рецепцията, подчерта защитата.

Запитан за скандала с оръжията на Бенчев, открити в дома му, адвокатът обясни, че Бенчев живее с двамата си синове и със семейството на единия от синовете си. В една къща живеят и двете оръжия – неговото и на сина му, са там. Има административно нарушение, че в една каса не можгат да се съхраняват оръжия на две лица. Намерени са 152 боеприпаса, по-малко от максимално допустимите за този тип оръжия 200 патрона, обясни казуса с оръжията на Бенчев адвокатът му.

Тече 15-дневен срок за плащане на гаранцията от 50 000 лева, все още не сме я платили, но ще бъде платена, посочи Найденов, запитан за бомбастичната гаранция, която трябва да бъде платена за свободата на общинаря. Ако Бенчо Бенчев не беше в този хотел, а Иван Петров, когото никого не познава, нямаше изобщо да се говори за това. Сега много хора се упражняват на гърба на Бенчев, отсече адвокатът. Няколко души в моята практика бяха омаскарявани по подобен начин, но те бяха оправдани, допълни той.

На въпрос за финансирането и черните каси в БСП Найденов бе категоричен, че Бенчев не е говорил пред него за това. За каквито и да било дарения следва да отговори г-н Бенчев. Не е ясно за кого и за какво той е неудобен. Но той е необходим на някого, за да се упражняваме в студията. Даже хора, които твърдят, че не се познават с него, някои политици. Те заявиха, че не се познават с него, което е тъжно, отсече защитата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ