Гешев се ядоса след отказа на Рашков да се яви на разпит: Някои си мислят, че законите не важат за тях

иван гешев

Главният прокурор Иван Гешев коментира казуса със сигнала срещу Военен съюз – Българско народно опълчение „Шипка“ и проверката на държавното обвинение и ДАНС за извършено от организацията престъпление против Републиката.

„Доколкото ми е известно става въпрос за дейност, която защитава чужди интереси. Ние няма да допуснем зловередно руско влияние в България, което вреди не само на нашия интерес, а и на този на евроатлантическите ни партньори”, категоричен бе обвинител номер 1, предава НОВА.

Той коментира и отказа на бившия вътрешен министър Бойко Рашков да се яви на разпит в прокуратурата за изнесени от него данни за строителството на АМ „Хемус”.

„Законите и Конституцията са задължителни за всички български граждани. Големият проблем у нас е, че някои хора мислят, че законите важат само за другите, но не и за тях самите”, заяви Гешев. И допълни, че към момента няма отправено към него прокурорско предложение за искане имунитета на Рашков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ