Мъжът, пребил майка си в Пловдив, изрева в съда: Лекувах се от алкохолизъм, но пих спирт

болгуров

48-годишният Ивайло Болгуров е бил с ограничителна заповед, когато е пребил майка си Виолета Александрова в дома ѝ в Пловдив на 13 декември. Въпреки това имал изричното ѝ позволение да остане в апартамента до Нова година, когато трябвало да си намери квартира, предава 24 часа.

Това обясни пред Пловдивския районен съд адвокатката му Екатерина Бъндева. Според нея в случая не е имало побой, а само психически и вербален тормоз.

48-годишният мъж поиска по-лека мярка за неотклонение, а защитникът му е на мнение, че “подписка” би била подходяща. Според адвокатката не са налице условия той да се укрие или да извърши друго престъпление. Болгуров е заявил, че ще съдейства на разследването.

“Преди около 50 дни се записах доброволно в клиника за психиатрия и психология, като се лекувах от алкохолизъм. Майка ми знае за това. Там работя с психолог и доктори”, обясни Болгуров. Той разказа, че щом са го пуснали, е решил да види как му се отразява алкохолът и дали лечението помага. Купил си 100 мл етилов спирт, разредил го с вода и го изпил.

“Много бързо ме хвана и майка ми забеляза, че залитам. Това беше причината за скандала. Пита ме пак ли ще се връщам към алкохолизма, но ѝ обясних, че не съм пил”, каза обвиненият пред съда.

Според магистрата Георги Гетов обаче “задържане под стража” е единствената адекватна в този случай.
Определението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вчера зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев изнесе подробности за случая. Според държавното обвинение, след като се прибрал, мъжът се нахвърлил върху майка си с юмруци и ритници и започнал да чупи мебели. Жената успяла да избяга при свой съсед.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ