Експерти разкриха защо Киро и Асен се крият зад акад. Денков: Вторият мандат ще е комедия от грешки

кирил петков николай денков

Прави са политиците, че не вярват, че се справят, но не са прави да смятат, че академици могат да направят промяна. Предизвестен е неуспешният край на втория мандат поради комедия от грешки. Не отварят хоризонт за разговор. Това заяви за „Твоят ден“ политологът проф. Анна Кръстева.

По думите ѝ ако третият мандат отиде при „Демократична България“ това би било ход на препотвърждаване на евроатлантическата ни ориентация. „Най-логичният ход обаче най-вероятно няма да бъде осъществен предвид действията на Радев. Ако „Български възход“ го получи и състави кабинет, това би довело до тотална легитимация на управлението на президентството. Радев е президентът, налагал най-много вето“, посочи тя.

Културният антрополог Харалан Александров от своя страна посочи, че политическата класа има нужда от авторитет отвън.

„Денков е част от групата на ПП, но фигурата му е съизмерима с тези на проф. Герджиков и проф. Габровски. Това са кротки и разумни хора, които са в състояние да доведат до нормализация. От ПП са си дали сметка, че лидерите им са дискредитирани и са решили да изимитират ГЕРБ.

„Драматично е разминаването на дневния ред на обществото с този на парламента. Хората говорят единствено за това колко е скъпо всичко. Има спад в доверието към НАТО и подкрепата за Украйна“, обобщи той.

PR експертът Калина Крумова смята, че отиваме на пролетни избори, но политиците няма да имат нужното влияние, защото това е сблъсък на политически идеи, не на личности.

„Във време на постоянна предизборна въртележка, би било добре да има проучване за доверието в институциите. Така борещите се за вота на избирателите ще могат да си помислят дали след всички дрязги не рушат това, към което се стремят – властта“, подчерта тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ