Шеф на застрахователна компания, чийто лиценз беше отнет: Ще има още фалити!

застраховка гражданска отговорност

Отнеха ни лиценза на база на измислени твърдения. Успяхме да се наложим на италианския пазар. Продадохме полици за около 400 млн. евро и ни отнеха лиценза. Фактът, че сме изплатили всички полици говори достатъчно. Наши клиенти бяха министерството на отбраната, министерство на финансите, ЧЕЗ. Ние сме изплатили всички финансови претенции. Това е разликата между нас и „Олимпик“. Ние имаме средства.

Това каза пред камерата на bTV Виктор Серов, председател на ЗК „Надежда“, чийто лиценз беше отнет миналата година.

„Ние се разраснахме бързо и направихме пробив в Италия. Нашият лиценз беше отнет, защото успяхме, а не защото имахме проблеми. Не искам да назовавам конкретни имена и не искам да давам оценки на КФН. Говоря само с факти. Ако бяхме финансово несъстоятелни, щеше да има проблем. Ние имаме пари и сме си изплатили всички полици. Това е голямата разлика между нас и „Олимпик“. Застрахователният бизнес е много сложен. България е малък пазар и има 40 лицензирани фирми. Това довежда до рискови ходове и до намаляване на цените. Всяка фирма изпилва до минимум печалбата си. Има системни проблеми и ако те не бъдат отстранени, ще има още фалити“, разкри Серов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ