ТРАГЕДИЯ: Медицинско светило и един от най-добрите детски хирурзи е открит мъртъв в Бургас

167129269173008

Бургас загуби един от най-добрите си лекари – хирурга д-р Евгений Бенчев. Лекарят, който има вдъхновяваща история, си отиде едва на 63 години, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на близки до лекаря.

Той е открит мъртъв петък в дома си в ж.к.“Зорница“ от приятелката си. Тялото в момента е в отделението по Съдебна медицина, а погребението му ще бъде насрочено, след като стане ясно кога ще се прибере дъщеря му от Германия, уточниха негови близки.

Д-р- Бенчев е медицинско светило, който е лекувал на три континента. Член е на Кралското хирургическо дружество на Великобритания – една от най-уважаваните научни институции в света. Години наред е работил в Зимбабве, Нова Зеландия, Вануату и Великобритания.

В островната държава Вануату е лекувал канибали и е приел смелия ход да отиде там, след като предишните два лекарски екипа са загинали при необичайни обстоятелства. Историята му е описана в книга.

Д-р Бенчев има дългогодишен опит в детската хирургия – един от най-добрите в страната.

„В България се върнах с желание, не я давам за Англия. Никога не бих искал да остана, въпреки че прекарах осем години в Англия. Върнах се, защото исках да помогна на българите и по този начин аз самият да добия самочувствие, че нещо съм направил“, споделяше приживе д-р Бенчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ