,,Промяната“ се тупат в гърдите: Ще предложим такова правителство, че да не може да го отхвърлят

искрен митев

„Уверението на акад. Денков е, че ще направим всичко възможно да съставим кабинет, въпреки малкия шанс. Ще хвърлим всички усилия да успеем да предложим правителство, което да е толкова добро, че да не може да бъде отхвърлено в зала“.

Това каза за „Твоят ден“ Искрен Митев от „Продължаваме промяната“.

По думите му всички поканени на разговори са се явили.

„Тезата, че е трудно да се направи правителство е вярна, но сме показвали и друг път, че с открити разговори успяваме да привлечем много крайни позиции. Ако видим, че разговорите ни са смислени, ще предложим кабинет. Имаме опита и желанието да го направим. Не търсим конкретна подкрепа за наше правителство, а за определени политики. Да търсим обединителни линии, а не да чертаем червени. „Възраждане“ например казва, че никой няма да подкрепи. Позицията на ДПС не е ясна, ние не търсим тяхната подкрепа, но може и тя да помогне. В никакъв случай обаче не целим подкрепа от ГЕРБ и ДПС, защото се борим срещу техния модел“, обясни той.

Според него предложеното от ГЕРБ е различно от това на ПП.

„Хората, издигнати от тях, се надяваха да не бъдат избани, за да не са под ръководството на ГЕРБ. Вярвам, че ДБ ще ни подкрепи и ще има споделена отговорност. Има задържане и нарастване в доверието за нас. Не смятам, че ПП е направила нещо конкретно, което да ерозира доверието към нас“, коментира Митев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ