Среща на високо равнище! Рашидов: Поех ангажимент да сме посредници. Да седнем и решим проблемите

IMAGE_13345914_40_0

Среща на високо равнище, на която България да е домакин, а темата да са проблемите с миграцията, контрола по границите и визовите въпроси, предлага председателят на българския парламент Вежди Рашидов. Идеята е българският парламент да е посредник на разговорите между Турция и ЕС, предава 24 часа. Темата е обсъдена при срещата му с председателя на Великото Национално събрание на Република Турция Мустафа Шентоп, както и при последвалите парламентарни разговори. В Анкара с Рашидов са представители на всички парламентарни партии, с изключение на „Демократична България“. От ГЕРБ е Десислава Атанасова, от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер, БСП – Георги Свиленски, „Български възход“ Стефан Янев и Сезгин Мюмюн от ДПС.

Рашидов смята, че и Европа, и Турция са узрели да седнат и да говорят за визовите проблеми и миграцията, както и за дипломацията. „Поех ангажимент да сме посредници. В България да седнем да си решим проблемите – те се решават с думи, с участие, чрез взаимопомощ“, уточни той. „Важен проблем за Европа, Турция и България е въпросът за емиграцията. Турция се грижи за близо 4 млн. емигранти на своя земя, от парите на своя данъкоплатец. Най-надеждната граница е турско-българската“, заяви Рашидов като благодари за споразумението по темата между двете страни. „Благодаря на председателя, че мислим как да решим изобщо като цяло проблема, че мислим всички страни как да седнем на кръгла маса, време е за дипломация и да решим общия ни проблем – той е проблем и на Европа, и на Турция, и на България“, изтъкна шефът на българския парламент. И посочи, че стотици милиони долари отиват за хранене, обслужване лекари на мигрантите.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ