Кирил Петков се завърна в Харвард и заяви: Можем да управляваме без капка външно влияние

кирил петков дебат

Развитието на държавата, политиките в подкрепа на хората и значението на икономическите модели – това бяха част от темите, които съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков засегна пред студенти от Харвард. Той беше гост-лектор по покана на проф. Майкъл Портър, като поради ангажиментите си в българския парламент се включи в събитието чрез видеовръзка, уточниха от пресцентъра на партията.

По време на юбилейната среща на преподаватели от Харвард и бивши и настоящи студенти от цял свят бяха обсъдени предпоставките за създаване на конкурентна и развита икономика, работещи институции и модерно общество.

Кирил Петков сподели с присъстващите своя политически опит и кое е най-важното условие, за да може една партия да остане независима – а именно, още от своето създаване да разчита на подкрепа от избиратели единствено заради идеите и политиките, които предлага, и да приема финансова подкрепа само от независими бизнеси и лица, които са експортно ориентирани и не зависят от държавни поръчки.

“В първия ден от работата ми в кабинета осъзнах, че няма нито един човек, който да може да ми се обади и да каже, че му дължа нещо. Осъзнах, че можем да управляваме без капка външно влияние“, сподели пред студентите бившият премиер.

Той коментира и концепцията за политическото меценатство – за хора, които са постигнали достатъчно в живота си и искат да участват в развитието на обществото ни, без да търсят нищо в замяна.

„Така започна Промяната и това са хората, които тя привлича и досега. Когато се заклевах като премиер в 47-ото Народно събрание, се огледах и бях обнадежден – пред мен, на първите редове в парламента, стояха възпитаниците ни от Харвардските курсове – някои от най-умните, успешни и прогресивни млади хора в България, които искат да дадат на България“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ