Киро и Лена изпаднали в паника заради атаката в Telegram! Петков искал да говори лично с хакера

кирил петков лена бориславова

31-годишен мъж от Благоевград е с мярка „подписка“, след като е заподозрян, че е източил профила в приложението „Телеграм“ на Кирил Петков по времето, когато той е министър- председател.

За хакерската атака съобщи още през април тази година журналистката Соня Колтуклиева. Специално за ПИК тя разкри подробности откъде е налучила за разбития профил на тогавашния министър-председател.

„Новината за хакерската атака дойде от Радостин Василев. Тогава той ми разказа, че е бил в кабинета на Кирил Петков заедно с Лена Бориславова. Кирил е видимо изглеждал много притеснен, тъй като освен неговите лични чатове, в Телеграм се осъществявал и чатът с министрите от кабинета. Той също тогава е източен“, сподели за ПИК Соня Колтуклиева.

От разказа тогава на Радостин Василев, тя разбрала още, че хакерът, източил данните, е установен.

„Полицията поискала да го задържи, но Кирил Петков настоял да говори с него на „четири очи“. Срещнали се, а след разговора им хакерът е освободен“, споделя Колтуклиева.

Дали Кирил Петков си получил обратно данните от чатовете в Телеграм, или извършителят е признал, че те вече са в ръцете на човек от Дубай, както се твърди в последната информация по темата, тепърва ще става ясно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ