Жега в ефир! Тошко мълниеносно: Унизително е! Моралният компас на ПП се върти като вентилатор

тошко йорданов

Видимо сме в политическа безпътица като политическа система. Ние предлагаме радикално решение – президентска република. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Политическата ни система е изчерпана в този си вид. В това няма нищо страшно, и други държави са преминавали през това. Франция например е преминала към президентска република заради същите проблеми и в момента е по-стабилна държава. Така че има начин за изход от кризата, заяви Йорданов

Проблемът не е в парламента, а в политическата система, чрез която се избират депутатите. Проблемът е, че няма мажоритарен избор. Факт е, че по този начин парламентът няма контрол върху правителството. При една президентска република това се избягва, посочи зам.-председателят на „Има такъв народ“.

В момента наблюдаваме едни доста омерзителни сцени в Народното събрание, защото „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ нямат нищо против правителство на малцинството с подкрепата на ГЕРБ. Кирил Петков каза колко е щастлив, че е седнал на една маса с ГЕРБ и че това бил пътят. Това е лицемиерие на квадрат и алчност за власт. Искат да вземат властта, независимо откъде ще дойде. Наблюдаваме гнусна и срамна ситуация. Не можеш да бориш един модел, искайки му подрепа. Не можеш да арестуваш Бойко Борисов и после да искаш подкрепа от собствената му партия. Това е неморално. ПП имат много интересен морален компас, който се върти като вентилатор. Това е унизително, каза още Тошко Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ