Гръм от ,,Позитано“: Корнелия Нинова плаши Румен Радев със съд заради оръжието на Украйна

корнелия нинова

„В следващите дни е важно да видим дали президентът ще наложи вето върху договора за оръжия“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Кюстендил:

По думите й Радев многократно е правил изявления, че това би ни въвлякло във война, а сега се оказва, че неговият служебен кабинет и неговият министър на отбраната е подписал този договор.

„Ако не го направи, ще търсим начин да сигнализираме Конституционния съд“, предупреди тя.

Лидерът на БСП обясни и защо това решение е противоконституционно: „В подписания договор пише, че оттук-нататък Министерски съвет може самостоятелно на закрито заседание да променя списъка за оръжията или боеприпасите, тоест да променя условията по договора. Международните договори не могат да се променят от МС, те трябва да минат задължително на ратификация от Народното събрание по Конституция. Така си остават вратичка след това служебен кабинет да взима решения на закрити заседания какво да прави. Това е тотално нарушение на Конституцията и е по-добре още сега да се спре“, категорична е Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ