Нови скандални разкрития за хакерската атака срещу Кирил Петков: Следен е в реално време

кирил петков

Бившият премиер Кирил Петков е подал сигнал в прокуратурата веднага след като разбрал, че е станал жертва на хакерска атака.

“Хакерската атака е от началото на март, т.е. преди повече от 8 месеца. Веднага след като нашите служби я установиха, подадохме сигнал в прокуратурата. До този момент не сме получили нова информация от разследващите органи или прокуратурата”, заяви пиарът на „Продължаваме промяната“ Стефан Хранов, цитиран от „Телеграф“.

От ПП очакват от разследващите органи да посочат кой е поръчителят на хакерската атака.

Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на мъж, който е хакнал профила на съпредседателя на „ПП“.

Хакерът е с имена Любослав Механджийски и е от Благоевград. Мъжът е на 31 години и е бил нает от бизнесмен, намиращ се в Дубай. По информация от разследването, хакерът е проследявал кореспонденцията на Петков реално време, създавайки т.нар. „огледален акаунт“.

Механджийски е бил задържан за кратко, след което е освободен. Поръчителят му от Дубай пък е бил разкрит след прилагане на Специални разузнавателни средства (СРС).

От прокуратурата не уточняват дали Механджийски е съдействал или се е възползвал от правото си да не дава обяснения на този етап.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ